Matlagning

PRISADE STEKPANNOR

Scanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. I sortimentet finns stek- och kokkärl av alla dess slag, allt från belagda pannor av återvunnen aluminium till kopparpläterade sauteuser och långpannor. Företaget ligger alltid i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande produkter. Till exempel var Scanpan först i världen med att producera en non-stick-beläggning utan de miljöfarliga ämnena PFOA och PFOS. Stekpannorna har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning.

Scanpan - en stekare i världsklass, helt enkelt!

 

BELAGD ELLER ROSTFRI STEKPANNA?

Belagd

En belagd stekpanna är mångas favorit i köket. Beläggningen gör att pannan är lätt att steka i, inget bränns fast och den är lätt att rengöra. Välj en belagd stekpanna när du ska steka råvaror som ska tillagas varsamt, är vätskebaserade eller när du vill ha en fettsnål tillagningsmetod.
 
SCANPANS
beläggning heter Stratanium och är helt fri från de skadliga och miljöfarliga ämnena PFOA och PFOS.
Lämplig för:
• Fisk
• Skaldjur
• Grönsaker
• Äggröra & Omelett
• Såsbaserade rätter, exempelvis köttfärs

 

Rostfri

En rostfri stekpanna är en slitvarg i köket och med rätt skötsel kan den hålla en livstid. Välj en obelagd stekpanna när du vill hetta upp stekpannan snabbt eller när du behöver tillaga rätter på hög värme.
 
SCANPANS
obelagda stekpannor ger en perfekt stekyta. För extra bekvämlighet tål de även att rengöras i diskmaskin.
Lämplig för:
• Kött
• Fågel
• Stekt ägg
• Rätter som kräver mycket matfett
• Karamelliserad lök

 

SKÖTSELRÅD

Belagda kokkärls non-stick-funktion underlättar inte bara matlagningen utan även rengöringen. Genom att ta hand om dina belagda stekpannor, kastruller och grytor ökar du dess livslängd.

• Överhetta aldrig din belagda panna eller gryta. Non-stick-funktionen kan förstöras och pannan blir ”trög” och kräver mycket smör eller olja för att inte maten ska fastna.

• Låt en belagd panna eller gryta svalna innan den diskas i varmt vatten med diskmedel.

• Läs i produktinformationen om den tål maskindisk men undvik helst detta då det sliter på produkten. Olja gärna in din belagda panna eller gryta med jämna mellanrum.

• Diska alltid en belagd panna noggrant, kvarlämnade matrester kommer brännas fast vid nästa användning vilket försämrar non-stick-funktionen.

• Gnugga pannan med hushållspapper för att torka torr och för att se att den är riktigt ren.

• Använd ättika eller putsmedel för att ta bort svåra fläckar på den rostfria underdelen av pannan.

Induktion

En panna eller gryta som upplevs fungera sämre än tidigare på induktion kan behöva rengöras på undersidan från avlagringar som t.ex. inbränt fett, sot från gasspis eller liknande då detta försämrar magnetismen. Ett experiment Scanpan har utfört visar att om kokkärlet lyfts en aning från hällen har det liten inverkan på induktionen men om man förde in ett papper under kärlet fungerar inte den längre. Detta visar på att underhåll av pannans undersida är viktig.